page_banner

Как да изберем метода на заваряване на машина за точково заваряване със средна честота?

При избора на пътя на точково заваряване на средната честотамашина за точково заваряване, дължината на вторичната верига и пространството, включено в веригата, трябва да бъдат съкратени възможно най-много, за да се спести консумация на енергия, да се намали колебанието на заваръчния ток и да се гарантира, че качеството на всяка точка е постоянно.

IF инверторен апарат за точково заваряване

По-долу е обяснение как да изберете някои методи за заваряване, като се фокусирате основно върху едностранно едноточково заваряване, двустранно едноточково заваряване, двустранно многоточково заваряване и многоточково заваряване.

1. Едностранното едноточково заваряване е относително лесно за работа.Това решение може да се използва, когато достъпът до електрода от едната страна на частта е лош или частта е голяма и вторичната верига е твърде дълга.

2. Когато едностранното двойно точково заваряване се подава от едната страна, заварявайте две точки едновременно, доколкото е възможно, за да подобрите производителността.Едностранното захранване често има неефективност и шунтиране, което губи електрическа енергия.Когато разстоянието между точките е твърде малко, заваряването няма да е възможно.В някои случаи, ако конструкцията позволява, правенето на дълга и тясна междина между две точки на горната платка може значително да намали тока на шунт.

3. Трудно е да се разпредели токът равномерно между двете точки на двустранно двойно точково заваряване и е трудно да се осигури постоянно качество в двете точки.Методът на захранване със затворен контур значително подобрява феномена на шунтиране и неравномерно нагряване на горната и долната плоча, а спойките могат да бъдат разположени във всяка позиция.Недостатъкът е, че трябва да се направят два трансформатора и два цилиндъра, които се поставят от двете страни на заварката.Двата трансформатора трябва да бъдат захранвани според полярността.Цената е висока.

4. Многоточково заваряване: Когато частите имат голям брой заваръчни точки и се произвеждат масово, решенията за многоточково заваряване често се използват за подобряване на производителността.Машините за многоточково заваряване са специално оборудване.Повечето от тях приемат метод на едностранно захранване, който е по-гъвкав.Вторичният контур не е ограничен от размера на заваръчния детайл.В случаи на по-високи изисквания може да се използва и решение за точково заваряване със затворен контур.Понастоящем набор от трансформатори обикновено се използва за заваряване на две или четири точки едновременно (последният има два комплекта вторични вериги).Машината за многоточково заваряване може да се състои от множество трансформатори.Налични са три опции: едновременно херметизиране и едновременно енергизиране, едновременно херметизиране и групово енергизиране и групово херметизиране и групово енергизиране.Подходящото решение може да бъде избрано въз основа на производителността и капацитета на мрежата.

Suzhou Anjia Automation Equipment Co., Ltd. is an enterprise engaged in the development of automated assembly, welding, testing equipment and production lines. It is mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. According to customer needs, we can develop and customize various welding machines, automated welding equipment, assembly and welding production lines, assembly lines, etc., to provide appropriate automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation from traditional production methods to mid-to-high-end production methods. Transformation and upgrading services. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на публикуване: 10 януари 2024 г