page_banner

Технология на средночестотно точково заваряване

Средна честотамашина за точково заваряванее вид заваръчно оборудване, което използва принципа на съпротивително нагряване за заваряване.Това включва сглобяване на детайлите в припокриване и затягането им между два цилиндрични електрода.Методът на заваряване разчита на резистентно нагряване за разтопяване на основния метал и образуване на заваръчните точки.

IF инверторен апарат за точково заваряване

 

Процесът на точково заваряване включва отваряне на охлаждащата вода, почистване на повърхността на детайлите, точното им сглобяване, поставянето им между горния и долния електрод, прилагане на натиск за осигуряване на добър контакт, преминаване на ток за нагряване на контактните повърхности на двата детайла, локално разтопяване, за да се образува самородно късче.След прекъсване на електрозахранването поддържането на налягането позволява на самородното парче да се охлади и втвърди под налягане, образувайки точката на заваряване.След това налягането се премахва и детайлът се изважда.

Параметри на процеса на точково заваряване като заваръчен ток, налягане на електрода, продължителност на тока и размер на работната повърхност на електрода имат значително влияние върху качеството на заваряване.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in the development of automated assembly, welding, testing equipment, and production lines, mainly applied in household appliances, hardware, automotive manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. We can customize various welding machines and automated welding equipment, as well as assembly welding production lines and conveyor lines according to customer needs, providing suitable automation solutions to assist companies in transitioning and upgrading from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на публикуване: 28 април 2024 г