page_banner

Решение за прегряване на тялото на машината за средночестотно точково заваряване

Средна честотамашини за точково заваряванеса подходящи за масово производство, но по време на употреба може да се получи прегряване, което е често срещан проблем при заваръчните машини.Тук Suzhou Agera ще обясни как да се справите с прегряването.

IF инверторен апарат за точково заваряване

Проверете дали съпротивлението на изолацията между гнездото на електрода на машината за точково заваряване и корпуса на машината е нормално и дали има късо съединение.

Проверете дали налягането на водата, скоростта на потока и температурата на охладителната система са подходящи.Освен това проверете дали има запушвания във водната охладителна система.

Проверете дали има силно окисляване на контактната повърхност между медната гъвкава връзка и рамото на електрода, пръта на електрода и главата на електрода.

Проверете дали частта на електродната глава е била прекомерно износена поради износване и дали дебелината на заваряване и скоростта на свързване на товара са надвишили лимита, причинявайки претоварване и нагряване на заваръчната машина.

Това са решенията за феномена на прегряване на средночестотните машини за точково заваряване, предоставени от нашия производител.Надяваме се тази информация да ви е полезна.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in the development of automated assembly, welding, testing equipment, and production lines, primarily serving industries such as household appliances, automotive manufacturing, sheet metal, and 3C electronics. We offer customized welding machines, automated welding equipment, and assembly welding production lines according to customer needs, providing suitable overall automation solutions to assist companies in quickly transitioning from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на публикуване: 24 април 2024 г