page_banner

Кои се барањата за квалитетот на водата за ладење за машините за заварување со средна фреквенција?

Кои се барањата за квалитетот на водата за ладење за средна фреквенцијамашини за заварување на место?Општо земено, содржината на сулфатни јони, силикатни јони и фосфатни јони во подземните и површинските води е мала, додека содржината на бикарбонатните јони е висока.Затоа, бигорот произведен во системот за циркулирачка вода за ладење е главно карбонат од калциум и магнезиум.Покрај тоа, има и мали количини на сулфат, силикат и фосфат на калциум и магнезиум.

IF заварувач на место со инвертер

Бидејќи коефициентот на пренос на топлина на проводното коло на машината за заварување на место со средна фреквенција е поврзан со скалата на површината, колку е подебела скалата на површината, толку е помал коефициентот на пренос на топлина.Обично дебелината на скалата не може да надмине 2 mm.Природата и температурата на водата за ладење директно влијаат на растот на дебелината на скалата., затоа мора да изберете да користите чиста, без остатоци, неутрална и мека вода за заварување на место.

За машинскиот ладилник, специфичните одредби се како што следува:

1. Водата за ладење е блиску до неутрална, односно, концентрацијата на водородниот јон P вредноста е 6,5-9,5;

2. Органската материја и суспендираните механички нечистотии се и ≤25 mg/L, а содржината на масло е ≤5 mg/L.

3. Цврстина ≤10° (тврдоста 1° е еквивалентна на 10 mg Ca0 или 7,19 mg Mg0 во 1 литар вода).

4. План за исправка Калциумовите јони во водата се главната причина за формирање на калциум карбонат.Ако јоните на калциум и магнезиум можат да се отстранат од водата за да се омекне водата, калциум карбонатот нема да се кристализира и таложи, а нема да се формира бигор.

Suzhou Anjia Automation Equipment Co., Ltd. is an enterprise engaged in the development of automated assembly, welding, testing equipment and production lines. It is mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. According to customer needs, we can develop and customize various welding machines, automated welding equipment, assembly and welding production lines, assembly lines, etc., to provide appropriate automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation from traditional production methods to mid-to-high-end production methods. Transformation and upgrading services. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: Јан-12-2024 година