page_banner

Откако помина речиси половина живот во индустријата за заварување, дали знаете кои се неговите сознанија?

Работејќи во индустријата за заварување на самото место долго време, од незнаење ништо на почетокот до запознавање и умеење, од несакање до врска љубов-омраза и конечно до непоколеблива посветеност, луѓето од Agera станаа едно сомашини за заварување на место.Тие открија нешто неверојатно: машините за заварување на самото место се исто како луѓе со различни личности и способности!

На пример, тука е пневматската машина за заварување со наизменична струја.Има едноставна структура и ниска цена, но е цврст, издржлив и ретко не функционира.Кога станува збор за заварување на заеднички метални материјали, тоа е многу стабилно и доверливо.Луѓето слични на пневматските машини за заварување со наизменична струја можеби изгледаат обични и водат едноставен живот, но тие се вредни и сигурни.Иако можеби нема да постигнат совршенство или да постигнат многу предизвикувачки задачи, тие вредно извршуваат многу обични, но незаменливи задачи!

Потоа, тука е машината за заварување со инвертер со средна фреквенција.Има сложена структура, комплетни функции за аларм и многу повисоки трошоци во споредба со машините за заварување со наизменична струја.Сепак, тој може да се пофали со одлични перформанси и висока точност на контрола, способен за заварување на обоени метали и топло-формирани челици.Луѓето слични на машините за заварување со инвертер со средна фреквенција имаат добри комуникациски вештини, самоконтрола и силни професионални способности.Тие се добри во решавање на проблеми и можат да се справат со сложени задачи.

Друг пример е машината за заварување на место за складирање енергија.Неговата главна карактеристика е бројните кондензатори за складирање енергија, кои можат да складираат енергија и да ја ослободуваат одеднаш кога е потребно.Може да извршува задачи како што се проекционо заварување на топло-формиран челик и навртки, повеќекратно заварување на тенки плочи, заварување со проекција на запечатувачки прстен и беспрекорно заварување што дури и машините за заварување со инвертер со средна фреквенција не можат да се справат!Луѓето слични на машините за заварување на место за складирање енергија се многу добри во учењето и акумулирањето на знаење и искуство.Секогаш успеваат да ги решат критичните проблеми во критични моменти!

Се разбира, постојат многу други видови машини за заварување на самото место, исто како што има многу типови на личности.Ако сте запознаени со машините за заварување на самото место, дали се согласувате со нашите согледувања во Anjia?

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. is a manufacturer specializing in welding equipment, focusing on the development and sales of efficient and energy-saving resistance welding machines, automated welding equipment, and industry-specific custom welding equipment. Agera is dedicated to improving welding quality, efficiency, and reducing welding costs. If you are interested in our medium frequency spot welding machine, please contact us:leo@agerawelder.com


Време на објавување: 29 април 2024 година