page_banner

Внимание на дизајнирање тела за заварување на место за машини за заварување на место со средна фреквенција

При дизајнирање на тела за заварување или други уреди за средна фреквенцијамашини за заварување на место, треба да се земат предвид неколку фактори:

IF заварувач на место со инвертер

Дизајн на кола: Бидејќи повеќето тела се вклучени во колото за заварување, материјалите што се користат за тела мора да бидат немагнетни или да имаат ниски магнетни својства за да се минимизира нивното влијание врз колото за заварување.

Структурно поедноставување: Механичката структура на тела треба да се поедностави за лесно товарење и растоварување, минимално движење и намалено абење на делови.

Доволна ригидност: Прицврстувачите мора да одржуваат соодветна цврстина за време на употребата, овозможувајќи лесно и прецизно движење или репозиционирање за заварување, истовремено обезбедувајќи дека електродите лесно можат да стигнат до областа за заварување.

Употреба на стандардизирани компоненти: Секогаш кога е можно, стандардизираните компоненти треба да се користат за производство на тела за да се олесни замената и да се прошири опсегот на примена.Како резултат на тоа, различни типови на тела за заварување на место имаат свои структурни карактеристики.

Суджоу АгераAutomation Equipment Co., Ltd. е специјализирана за развој на автоматизирана опрема за склопување, заварување, тестирање и производни линии, првенствено опслужувајќи ги индустриите како што се апарати за домаќинство, производство на автомобили, лим и 3C електроника.Ние нудиме приспособени машини за заварување, автоматизирана опрема за заварување и производни линии за монтажно заварување според потребите на клиентите, обезбедувајќи соодветни решенија за севкупна автоматизација за да им помогне на компаниите брзо да преминат од традиционалните методи на производство на методите на производство со висока класа.Ако сте заинтересирани за нашата опрема за автоматизација и производствени линии, ве молиме контактирајте не: leo@agerawelder.com


Време на објавување: април-12-2024 година