page_banner

Основни барања за дизајн на тела за машини за заварување со средна фреквенција

Средна фреквенцијамашини за заварување на местотреба да има доволно цврстина и цврстина за да се осигура дека прицврстувачот работи нормално за време на процесите на склопување или заварување, без да се дозволи неприфатлива деформација и вибрации под дејство на силата на стегање, силата на ограничување на деформацијата на заварувањето, гравитацијата и силата на инерција.

IF заварувач на место со инвертер

 

Дизајнот треба да биде едноставен и лесен, со компактна структура која обезбедува цврстина и цврстина.Волуменот треба да се минимизира, а прицврстувачот треба да биде лесен и лесен за ракување за вчитување и растоварување на работното парче.Прозорците, вдлабнатините и другите карактеристики може да се вградат во дизајнот во области каде што силата и цврстината не се загрозени за да се намали структурната тежина.Особено за рачни или мобилни тела, нивната тежина генерално не треба да надминува 10 кг.

Инсталацијата треба да биде стабилна и сигурна.Прицврстувачот може да се постави на подот на работилницата или да се монтира на работната маса (штандот) на опремата за позиционирање.За да се обезбеди стабилност, центарот на гравитација треба да се држи што е можно пониско.Ако тежиштето е високо, потпорната површина треба соодветно да се зголеми.Вообичаено, во средината на долната површина се ископува шуплина за да се дозволи периферијата да се испакнува.

 

Структурата треба да биде лесна за производство, составување и проверка.Сите површини за позиционирање и површини за монтирање на прицврстувачот треба да се обработуваат.За одлеаноци, треба да се излее газда од 3mm-5mm за да се намали површината за обработка.Треба да се одржи одреден јаз помеѓу грубата површина и површината на работното парче, обично 8mm-15mm, за да се избегне мешање со работното парче.За полирани површини, соодветна е празнина од 4mm-10mm.

Димензиите треба да бидат стабилни и да имаат одредено ниво на точност.Леаните тела треба да подлежат на третман за стареење, а заварените тела треба да подлежат на третман на жарење.Треба да се одржува соодветна прецизност на големината и обликот за сите површини за позиционирање и површини за монтирање.

Потребно е практично чистење, бидејќи прскање, чад, лушпи од згура, глави на електроди, флукс и други остатоци неизбежно може да паднат во прицврстувачот за време на процесите на склопување и заварување.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in the development of automated assembly, welding, testing equipment, and production lines, mainly applied in household appliances, automotive manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. We can develop customized welding machines and automated welding equipment according to customer needs, providing suitable automation solutions to help companies quickly transition from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: мај-07-2024 година