page_banner

Дизајн размислувања за заварување жига и уред на капацитет празнење место заварувач

Мора да се обрне внимание на дизајнот на тела за заварување или други уреди, бидејќи општата опрема е вклучена во колото за заварување, материјалот што се користи во тела мора да биде немагнетен или нискомагнетен метал за да се намали влијанието врз колото за заварување.

Механиката на структурата на прицврстувачите е поедноставена, полнењето и растоварувањето е погодно, движењето е помало, абењето на деловите е мало, прицврстувањето мора да одржува доволно вкочанетост при употреба, а електродата мора да биде лесна и точна при движење или менување на положбата на заварување, и осигурајте се дека електродата лесно може да стигне до делот за заварување.

Тела за производство и избрани делови колку што е можно да се избере стандардизирани делови, и треба да биде лесно да се замени, да се прошири опсегот на употреба.За оваа причина, структурата на заварување тела на различниместо заварувањеструктурите имаат свои карактеристики.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. is engaged in automatic assembly, welding, testing equipment and production line development enterprises, mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industry. According to customer needs, we can develop and customize various requirements of welding machines and automatic welding equipment and assembly welding production lines, production lines, etc., to provide suitable automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation and upgrading services from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: Јан-27-2024