page_banner

Разлика помеѓу машината за заварување со средна фреквенција и машината за заварување на место за складирање енергија

Различни оперативни принципи:

Средна фреквенцијаМашина за заварување на место: Скратено како MF, користи технологија за инверзија со средна фреквенција за да го конвертира влезот AC во DC и да го даде за заварување.

Машина за заварување на место за складирање енергија: Ги полни кондензаторите со исправена наизменична струја и ослободува енергија преку кондензаторите за моментално празнење, што резултира со концентрирана енергија.

Различни опсези на апликации:

MF Spot Welding Machine: Изведува DC струја со стабилно и речиси без прскање заварување поради неговото контролирано време на заварување, погодно за различни видови заварување со лим, заварување на место и заварување со проекција, што го прави широко применлив.

Машина за заварување на место за складирање енергија: Позната по својата висока струја за кратко време, го завршува заварувањето пред топлината да се прошири на работното парче, оставајќи минимални траги на површината.Идеален за работни парчиња со високи барања за површина, но не е погоден за заварување на дебели работни парчиња поради неконтролираното време на заварување, подобро прилагодено за заварување на место и шевови.

Различни бранови на струја на заварување:

MF Spot Welding Machine: Генерира DC квадратен бран за заварување.

Машина за заварување на место за складирање енергија: Произведува остар пулсен брановиден облик.

Различни методи за контрола на струјата:

MF Spot Welding Machine: Овозможува прецизна контрола и прилагодување на јачината на струјата и времето на заварување.

Машина за заварување на место за складирање енергија: Овозможува контрола на големината на струјата на заварување, но има ограничено или неконтролирано време на празнење.

Покрај тоа, способностите и насоките за заварување на двата типа машини за заварување на место се разликуваат.Споредбено, MF машината за заварување на самото место има поширок опсег на заварување, способна за заварување на самото место, проекционо заварување и заварување со споеви, погодни за заварување на фини и големи делови.Од друга страна, машината за заварување на место за складирање енергија се истакнува во заварувањето на фини делови и проекции, особено во сценарија за кои е потребна голема струја.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in manufacturing welding equipment, focusing on efficient and energy-saving resistance welding machines, automated welding equipment, and industry-specific custom welding equipment. Anjia is dedicated to improving welding quality, efficiency, and cost-effectiveness. If you are interested in our medium frequency spot welding machine, please contact us:leo@agerawelder.com


Време на објавување: 29 април 2024 година