page_banner

Фактори кои влијаат на струјата на машините за заварување со средна фреквенција

За време на процесот на заварување со средна фреквенцијамашини за заварување на место, работната фреквенција е ограничена за 50 Hz, а минималниот циклус на прилагодување на струјата на заварување треба да биде 0,02 секунди (т.е. еден циклус).Во спецификациите за заварување во мали размери, времето за вкрстување на нула ќе надмине 50% од предодреденото време на заварување, што ќе резултира со загуба на топлина.

IF заварувач на место со инвертер

Во оваа ситуација, заварувањето со материјали кои имаат добра топлинска спроводливост е крајно неповолно и ќе ја ограничи брзината на заварување во случај на континуирани шевови за заварување.Поставувањето на работното парче помеѓу краците на електродата на машината за заварување на место со средна фреквенција ќе предизвика значителна промена во индуктивноста на секундарното коло, што ќе доведе до нестабилна струја на заварување.

Оваа нестабилност доведува до неконзистентен квалитет на заварување.Бројни експерименти покажаа дека повисоките струи на заварување може да предизвикаат наизменичните електромагнетни сили на краците на електродата, што резултира со недоволен притисок на електродата и слаб квалитет на заварот.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. се занимава со развој на автоматизирана опрема за склопување, заварување, тестирање и производни линии, главно применети во областите на апарати за домаќинство, хардвер, автомобилско производство, лим, 3C електроника и многу повеќе.Нудиме приспособени машини за заварување и автоматска опрема за заварување и производствени линии за монтажно заварување и линии за склопување приспособени на барањата на клиентите, обезбедувајќи соодветни решенија за севкупна автоматизација за да им помогне на компаниите брзо да преминат од традиционалните методи на производство на највисоките.Ако сте заинтересирани за нашата опрема за автоматизација и производствени линии, ве молиме контактирајте не: leo@agerawelder.com


Време на објавување: Мар-04-2024 година