page_banner

Карактеристики на механичката структура на машината за заварување со средна фреквенција

Водечкиот дел одмашина за заварување на место со средна фреквенцијаусвојува специјални материјали со мало триење, а електромагнетниот вентил е директно поврзан со цилиндерот, со што се забрзува времето на одговор, се зголемува брзината на заварување на самото место и се намалуваат загубите на протокот на воздух, што резултира со долг работен век и низок шум.

IF заварувач на место со инвертер

 

Опремен е со функција за прилагодување на брзината на притисокот за произволно прилагодување на брзината на горе-надолу на главата на притисокот, ублажувајќи го ударот кога се врши притисок врз работното парче.Исто така, има функција за прилагодување на растечки тампон за произволно прилагодување на брзината на растечкиот тампон, намалување на механичките влијанија, продолжување на работниот век на цилиндерот и минимизирање на бучавата.

Филтерската чаша на пневматскиот систем со високи перформанси е заштитена за да спречи прскање на фрагменти кога чашата е оштетена и да штити од надворешни влијанија.Чашата и штитот се одвојуваат, што го олеснува одржувањето.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in the development of automated assembly, welding, testing equipment, and production lines, primarily serving industries such as household appliances, automotive manufacturing, sheet metal, and 3C electronics. We offer customized welding machines, automated welding equipment, and assembly welding production lines according to customer needs, providing suitable overall automation solutions to assist companies in quickly transitioning from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: Април-26-2024