page_banner

Како да се реши проблемот со виртуелно заварување во машина за заварување со средна фреквенција?

Причината за лажното заварување при заварување на средна фреквенцијамашина за заварување на местое тоа што квалитетот на површината не е на ниво на стандард бидејќи деталите не се ракуваат правилно.Појавата на оваа ситуација значи дека заварениот производ е неквалификуван, па што треба да се направи за да се спречи овој проблем да се случи?

IF заварувач на место со инвертер

1. Стабилно напојување:

Во текот на производствениот процес, напонот на електричната мрежа е нестабилен.Некогаш е висока, а некогаш ниска, што ја одредува големината на струјата, а со тоа предизвикува виртуелно заварување.

2. Оксиден слој на површината на електродата:

За време на долг период на заварување на голем број работни парчиња, на површината на врвот на електродата ќе се формира дебел оксиден слој, што директно влијае на спроводливите перформанси и предизвикува лажно заварување и лажно заварување.Во тоа време, електродата треба да се исече и да се отстрани површинскиот оксиден слој за да се постигне идеален ефект на заварување..

3. Соодветни параметри за заварување:

Притисокот на цилиндерот, времето на заварување и струјата директно го одредуваат квалитетот на заварувањето.Само со прилагодување на овие параметри во идеална состојба може да се заваруваат висококвалитетни производи.Поставките на специфичните параметри зависат од материјалот.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. is an enterprise engaged in the development of automated assembly, welding, testing equipment and production lines. It is mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. According to customer needs, we can develop and customize various welding machines, automated welding equipment, assembly and welding production lines, assembly lines, etc., to provide appropriate automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation from traditional production methods to mid-to-high-end production methods. Transformation and upgrading services. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us:leo@agerawelder.com


Време на објавување: 22-2-2024 година