page_banner

Дали е важен системот за ладење на машината за заварување на место со средна фреквенција?

Поради големата брзина на загревање, генерално 1000HZ, машината за заварување на место со средна фреквенција брзо генерира топлина.Ако топлината не може да се одземе навреме, ќе се генерира голема количина на отпадна топлина за заварување во електродите и спроводливите делови, кои ќе бидат надредени одново и одново.Ако нема добар систем за ладење, тоа ќе предизвика отпор.Зголемувањето на брзината и тековното намалување влијаат на квалитетот на заварувањето, па дури и на работниот век на машината за заварување.

IF заварувач на место со инвертер

Чилерите генерално се поделени на чилери со водено ладење и чилери со воздушно ладење.Чилерите што се ладат со вода мора да се поврзат со кула со вода за ладење пред да можат да се користат.Температурата на водата во кулата со вода за ладење мора да биде под 30 степени за нормална употреба.Ако на локацијата нема кула за ладење и не може да се обезбеди надворешна вода за ладење, мора да се користи индустриски чилер со воздушно ладење.Машината доаѓа со ладилник со ламела и надворешен вентилатор на роторот за ладење и е директно поврзан со вода од чешма за употреба.

Индустрискиот чилер е машина која постигнува ефект на ладење преку циклус на компресија на пареа или апсорпција.Овие течности можат да течат низ разменувачот на топлина за да го ладат воздухот или опремата.

Чилерите за компресија на пареа вклучуваат четири главни компоненти на циклусот на ладење со компресија на пареа (во форма на компресор, испарувач, кондензатор и парцијално мерно уред), и овие машини можат да имплементираат различни средства за ладење.

Чилерот за апсорпција користи средство за ладење и градска вода бениген силика гел како средство за сушење.Фрижидерот за апсорпција користи вода како средство за ладење и се потпира на силен афинитет помеѓу водата и растворот на литиум бромид за да постигне ефект на ладење.Во повеќето случаи, прочистената вода се лади.

Суджоу Агера Automation Equipment Co., Ltd. is an enterprise engaged in the development of automated assembly, welding, testing equipment and production lines. It is mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. According to customer needs, we can develop and customize various welding machines, automated welding equipment, assembly and welding production lines, assembly lines, etc., to provide appropriate automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation from traditional production methods to mid-to-high-end production methods. Transformation and upgrading services. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us:leo@agerawelder.com


Време на објавување: Јан-27-2024