page_banner

Технологија за заварување на место со средна фреквенција

Средна фреквенцијамашина за заварување на местое вид на опрема за заварување што го користи принципот на отпорно загревање за заварување.Тоа вклучува склопување на работните парчиња во спојници за скут и нивно стегање помеѓу две цилиндрични електроди.Методот на заварување се потпира на отпорно загревање за да се стопи основниот метал и да се формираат точките на заварување.

IF заварувач на место со инвертер

 

Процесот на заварување на место вклучува отворање на водата за ладење, чистење на површината на работните парчиња, нивно прецизно склопување, нивно вметнување помеѓу горните и долните електроди, примена на притисок за да се обезбеди добар контакт, поминување струја за загревање на контактните површини на двете работни парчиња. локално топејќи ги за да формираат грутка.По прекинувањето на напојувањето, одржувањето на притисокот овозможува грутката да се олади и зацврсти под притисок, формирајќи ја точката на заварување.Потоа, притисокот се отстранува, а работното парче се вади.

Параметрите на процесот на заварување на место, како што се струјата на заварувањето, притисокот на електродата, времетраењето на струјата и големината на работната површина на електродата имаат значително влијание врз квалитетот на заварувањето.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in the development of automated assembly, welding, testing equipment, and production lines, mainly applied in household appliances, hardware, automotive manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. We can customize various welding machines and automated welding equipment, as well as assembly welding production lines and conveyor lines according to customer needs, providing suitable automation solutions to assist companies in transitioning and upgrading from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: Април-28-2024