page_banner

Принцип на формирање на јадро за заварување на место во машина за заварување на место со средна фреквенција

Истражувањето за теоријата на формирање на фузија заотпорна машина за заварувањесоздаде услови за развој на нови материјали, нови процеси, нова опрема, технологија за заедничка контрола на квалитетот итн. Затоа, таа не само што има високо теоретско значење на учење, туку има и голема практична вредност на инженерството, истражувањето на теорија и метод на фузиона обработка на точкаст заварување се добиени:

IF заварувач на место со инвертер

 

1. се добиваат сите коагулирани за ткаење како јадро за заварување со рамномерно кристално место.

2. За прв пат, на површината за поврзување на јадрото за заварување на самото место се појавува еднаква кристална зона која е целосно колонообразна.

3. проширете го јадрото изедначено со кристален регион, намалете го јадрото колонообразен кристален регион, така што зрното за зацврстување е значително рафинирано.

Резултатите покажуваат дека инокулацијата може значително да ги подобри механичките својства на спојниците за заварување на место, особено јачината на замор поради слабата заварливост на материјалите, што отвора нов пат за технологијата за следење на квалитетот на заварувањето на самото место и суштински го подобри квалитетот на споеви за заварување на место.

Во исто време, објавено е дека употребата на надворешно константно магнетно поле може да влијае на движењето и процесот на кристализација на течниот метал внатре во стопеното јадро, да го промени типот на кристализација, (колумнарен кристал – колонообразен кристал + иааксијален кристал) да го рафинира зрното и ја намалуваат веројатноста за собирање, пукање и други макро појави, со што се подобруваат механичките својства на спојот, ефектот е значаен при заварување на челик со висока цврстина.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. is engaged in automatic assembly, welding, testing equipment and production line development enterprises, mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industry. According to customer needs, we can develop and customize various requirements of welding machines and automatic welding equipment and assembly welding production lines, production lines, etc., to provide suitable automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation and upgrading services from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: мај-14-2024 година