page_banner

Решение за прегревање на телото на машината за заварување со средна фреквенција

Средна фреквенцијамашини за заварување на местосе погодни за масовно производство, но при употреба може да дојде до прегревање, што е чест проблем кај апаратите за заварување.Овде, Suzhou Agera ќе објасни како да се справите со прегревање.

IF заварувач на место со инвертер

Проверете дали отпорот на изолација помеѓу седиштето на електродата на машината за заварување на место и телото на машината е нормален и дали има краток спој.

Проверете дали притисокот на водата, брзината на проток и температурата на системот за ладење се соодветни.Исто така, проверете дали има блокади во системот за водено ладење.

Проверете дали има силна оксидација на контактната површина помеѓу бакарниот флексибилен спој и раката на електродата, шипката на електродата и главата на електродата.

Проверете дали делот на главата на електродата е прекумерно истрошен поради абење и дали дебелината на заварувањето и стапката на поврзување на оптоварување ја надминале границата, што предизвикува преоптоварување и загревање на машината за заварување.

Ова се решенијата за феноменот на прегревање на машините за заварување со средна фреквенција, обезбедени од нашиот производител.Се надеваме дека оваа информација е корисна за вас.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. specializes in the development of automated assembly, welding, testing equipment, and production lines, primarily serving industries such as household appliances, automotive manufacturing, sheet metal, and 3C electronics. We offer customized welding machines, automated welding equipment, and assembly welding production lines according to customer needs, providing suitable overall automation solutions to assist companies in quickly transitioning from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: Април-24-2024