page_banner

Технички услови за дизајн на тела за машина за заварување на место со средна фреквенција

Ова е средна фреквенцијамашина за заварување на местоПерсоналот во процесот на монтажа на заварување според шемата на работното парче и процедурите за процесот за специфичните барања на тела, генерално треба да го вклучуваат следново:

IF заварувач на место со инвертер

 

1. Целта на тела: врската помеѓу процесот на користење на тела и процесот пред и потоа.

2. Позицијата на склопеното работно парче во прицврстувачот, основата за позиционирање на работното парче, големината на позиционирањето и описот на големината на спојувањето на работното парче припаѓаат на средната големина (што го означува додатокот за обработка) или конечната големина.

3. При производството и инсталирањето на прицврстувачот, треба да се земе предвид насоката на товарење и истовар на работното парче во прицврстувачот и да се земе предвид локацијата на помошната опрема како што се цевките за вода и гас.

4, структурата на тела, дали да се преврти и да се движи, како и позиционирањето на тела и механизацијата на деловите за стегање се изнесени принципиелни мислења.

5, наведете ја големината на собирањето за заварување на работното парче за да ја одредите локацијата на деловите за позиционирање и деловите за стегање.

6, стандардизација и нормализација на заварување собранието тела, вклучувајќи ги и националните стандарди, претпријатие стандарди и стандардизирани тела структура атлас.

Треба да се истакне дека големата механичка опрема што се користи во монтажата и производството на заварување, како што се машините за поместување, машините за работа итн., најчесто се обезбедени од специјализирани производители, а овој дел главно е воведен за дизајнирање на општо почесто користени тела за склопување и заварување.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. is engaged in automatic assembly, welding, testing equipment and production line development enterprises, mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industry. According to customer needs, we can develop and customize various requirements of welding machines and automatic welding equipment and assembly welding production lines, production lines, etc., to provide suitable automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation and upgrading services from traditional production methods to high-end production methods. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us: leo@agerawelder.com


Време на објавување: мај-14-2024 година