page_banner

Кои се испакнатините на работното парче заварено од заварувачот на место со средна фреквенција?

Постојат два вида форми на испакнатини на работното парче заварени со средна фреквенцијамашина за заварување на место: сферични и конусни.Вториот може да ја подобри вкочанетоста на испакнатините и да спречи предвремено колапс кога притисокот на електродата е висок;може да го намали и прскањето предизвикано од прекумерната густина на струјата.

IF заварувач на место со инвертер

Но, обично се користат сферични испакнатини.Со цел да се спречи екструдиран метал да остане околу испакнатините и да формира празнини помеѓу плочите, понекогаш се користат испакнатини со прстенести жлебови за прелевање.За време на проекционото заварување со повеќе точки, неконзистентните висини на испакнатините ќе предизвикаат нерамнотежа во струјата во секоја точка, што ќе ја направи цврстината на спојницата нестабилна.Затоа, грешката во висината на ударот не треба да надминува ± 0,12 mm.Ако се користи струја за претходно загревање, грешката може да се зголеми.

Испакнатините може да се направат и во долги форми (приближно елипсовидни) за да се зголеми големината на грутката и да се подобри јачината на спојката за лемење.Во тоа време, испакнатините и рамната плоча ќе бидат во контакт.За време на проекционото заварување, покрај користењето на горенаведените форми на испакнатини за формирање на споеви, постојат и различни форми на спојници во зависност од видот на работното парче за проекционо заварување.

Суджоу АгераAutomation Equipment Co., Ltd. е претпријатие кое се занимава со развој на автоматизирано склопување, опрема за заварување, тестирање и производни линии.Главно се користи во хардвер за апарати за домаќинство, производство на автомобили, лим, 3C електроника, итн. Според потребите на клиентите, можеме да развиеме и прилагодиме разни машини за заварување, автоматска опрема за заварување, производствени линии за склопување и заварување, линии за склопување итн. , да обезбеди соодветни автоматизирани решенија за трансформација и надградба на претпријатијата и да им помогне на претпријатијата брзо да ја реализираат трансформацијата од традиционални методи на производство до методи на производство од средна до висока класа.Услуги за трансформација и надградба.Доколку сте заинтересирани за нашата опрема за автоматизација и производствени линии, ве молиме контактирајте не:leo@agerawelder.com


Време на објавување: Јан-11-2024 година