page_banner

Кои се опциите за параметрите на машината за заварување на место со средна фреквенција?

Што влијае на квалитетот на средната фреквенцијамашина за заварување на местоне е ништо повеќе од поставување соодветни параметри.Значи, кои се опциите за поставување на параметрите на машината за заварување?Еве детален одговор за вас:

IF заварувач на место со инвертер

Прво на сите: време на предпритисок, време на притисок, време на предзагревање, време на заварување, време на калење, време на ладење, време на одржување, време за одмор.Треба да се нагласи дека времето на претходно полнење, времето на заварување и времето на одржување се особено важни чекори во поставувањето на параметрите на машината за заварување на самото место.

Времето на притискање е да се притискаат производите со големи празнини на производот по предпритисок за да се осигура дека производите убаво се вклопуваат во спојниците за лемење.При заварување на некои специјални материјали како што се повеќеслојни челични плочи и поцинкувани плочи, потребна е повеќепулсна струја за заварување во процесот на заварување.За ова е потребно време за предзагревање, време на калење и време на ладење.

Се разбира, одредувањето на квалитетот на споеви за лемење не е ограничено на поставување разумни параметри.Редовното одржување на опремата е исто така особено важно.На пример, опремата се користела предолго и немало рутинско одржување, што резултирало со оштетување на механичките компоненти.

Suzhou Agera Automation Equipment Co., Ltd. is an enterprise engaged in the development of automated assembly, welding, testing equipment and production lines. It is mainly used in home appliance hardware, automobile manufacturing, sheet metal, 3C electronics industries, etc. According to customer needs, we can develop and customize various welding machines, automated welding equipment, assembly and welding production lines, assembly lines, etc., to provide appropriate automated overall solutions for enterprise transformation and upgrading, and help enterprises quickly realize the transformation from traditional production methods to mid-to-high-end production methods. Transformation and upgrading services. If you are interested in our automation equipment and production lines, please contact us:leo@agerawelder.com


Време на објавување: 21-2-2024 година