side_banner

Introduksjon til punktsveisemetoder i middels frekvensomformere punktsveisemaskiner

Punktsveising er en mye brukt sammenføyningsmetode der to eller flere metallplater sammenføyes ved påføring av varme og trykk på lokale punkter.Mellomfrekvente inverterpunktsveisemaskiner gir effektive og presise punktsveisemuligheter for ulike industrielle bruksområder.Denne artikkelen gir en oversikt over punktsveisemetoder som brukes i mellomfrekvente inverterpunktsveisemaskiner.

IF inverter punktsveiser

  1. Motstandspunktsveising: Motstandspunktsveising er den vanligste metoden som brukes i mellomfrekvente inverterpunktsveisemaskiner.Det innebærer å føre en elektrisk strøm gjennom arbeidsstykkene som skal sammenføyes mens det påføres trykk mellom elektrodene.Den høye strømtettheten genererer varme ved kontaktpunktene, noe som forårsaker lokal smelting og påfølgende størkning for å danne en sveiseklump.Motstandspunktsveising er egnet for sammenføyning av tynne til middels tykke materialer, slik som metallplater og trådsammenstillinger.
  2. Projeksjonspunktsveising: Projeksjonspunktsveising er en variant av motstandspunktsveising som brukes ved sammenføyning av arbeidsstykker med fremspring eller pregede egenskaper.Disse fremspringene konsentrerer strømmen og varmen på spesifikke punkter, noe som letter lokalisert smelting og dannelse av sveiseklumper.Projeksjonspunktsveising brukes ofte i bilindustrien for å sammenføye komponenter med forsterkningsribber eller pregede mønstre.
  3. Sømpunktsveising: Sømpunktsveising involverer sammenføyning av to overlappende eller tilstøtende kanter av metallplate for å lage en kontinuerlig sømsveis.Elektrodene beveger seg langs sømmen, påfører trykk og leverer en kontrollert mengde strøm for å lage en serie overlappende sveiseklumper.Sømpunktsveising gir utmerket skjøtestyrke og brukes ofte i bilmontering og andre applikasjoner der lekkasjetette tetninger er nødvendig.
  4. Blinkpunktsveising: Blinkpunktsveising er en variant av motstandspunktsveising hvor en liten mengde tilleggsmateriale, kalt en "flash", introduseres mellom arbeidsstykkene.Blitsen fungerer som et fyllmateriale som fremmer bedre varmefordeling og bidrar til å fylle hull eller ujevnheter i skjøten.Blinkpunktsveising er nyttig for sammenføyning av forskjellige materialer eller for å lage sterke og visuelt tiltalende sveiser på dekorative komponenter.

Mellomfrekvente inverter-punktsveisemaskiner tilbyr ulike punktsveisemetoder for å møte de spesifikke kravene til forskjellige applikasjoner.Ved å bruke teknikker som motstandspunktsveising, projeksjonspunktsveising, sømpunktsveising og flashpunktsveising, kan produsenter oppnå pålitelige sveiser av høy kvalitet i en rekke materialer og tykkelser.Å forstå fordelene og bruksområdene til disse punktsveisemetodene muliggjør effektiv og effektiv sammenføyning av metallkomponenter, noe som bidrar til den generelle suksessen til produksjonsprosesser.


Innleggstid: 24. mai 2023